advertentie

Jaarthema 2014 - 2015

Het jaarthema van de nieuwe gouverneursraad is:

SAMEN LIONS

VOOR IEDEREEN LIONS

'Samen Lions voor iedereen Lions' symboliseert de oneindige dynamiek van onze organisatie: we zijn samen Lions, we willen iedereen kunnen dienen en ons ledenaantal verhogen, om uiteindelijk 'samen' nog meer te kunnen doen.

Het motto in het logo is in het rond geschreven, opdat de dynamiek steeds weer vanuit het woord 'samen', zowel het begin- als eindwoord van de zin, versterkt wordt.

Hier ziet u het logo van 100 Jaar Lions, het centennial. Wij vieren dat in 2017, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang! Klik op het logo voor nadere informatie.

Column

Het einde van lidmaatschap (zoals we dat nu kennen)

Door Pieter Haex

Deze column heeft enigszins iets weg van een boekbespreking. Recent werd ik door Paul Zijlstra gewezen op het boek ‘The end of membership as we know it’ van Sarah Sladek. Het lijkt, voor mij, het juiste boek op het juiste moment. Waarom? Lees vooral verder.

Afgelopen woensdag 22 april tijdens de districtsconventie van 110 AN presenteerde mijn clubgenoot Tieneke Breemhaar Lions 2.0. Onze Lionsclub Amsterdam Gijsbreght van Aemstel (inmiddels ‘Gijs’) is sinds ongeveer een jaar bezig met het veranderen van de club. Qua naam, qua website, qua logo, qua alles eigenlijk J Waarom? Omdat er 1) bij iedereen behoefte was aan een frisse wind en invulling die aansloot (en -sluit) bij de nieuwe wensen en 2) het beeld dat de buitenwereld heeft van de Lions niet aansluit bij hoe we onszelf als club zien.