Jaarthema 2015 - 2016

Wij helpen

De GR 2015 – 2016 wil de Lionsclubs graag helpen succesvol te zijn opdat zij daardoor hun doelstellingen kunnen bereiken.

De GR vraagt aan de clubs te helpen:

1. het 100-jarig bestaan van de Lionsorganisatie in 2017 (Centennial) tot een succes te maken en daar nu al mee te beginnen, door het getal 100 te gebruiken bij hun projecten. Daarbij vraagt de GR speciaal aandacht voor de Stichting Het Vergeten Kind (www.hetvergetenkind.nl);
  2. de bereikte doelen voor zoveel mogelijk mensen zichtbaar te maken en het succes te delen. Potentiële nieuwe leden zullen hierdoor eerder geïnteresseerd zijn om lid te worden; zie ook: Ask1 (http://members.lionsclubs.org/EN/lions/invite-members/ask-one.php).

Centennial

Hier ziet u het logo van 100 Jaar Lions, het centennial. Wij vieren dat in 2017, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang! Klik op het logo voor nadere informatie.

Column

Niets doen is verwerpelijk

Door Pieter Haex

Op de voorpagina van Outlook, een van de katernen van het Financieel Dagblad, staat dit weekend (11 - 12 juli) ‘Politici hebben actieve burgers nodig die hen helpen. Je moet je steentje bijdragen; niets doen is verwerpelijk’. Aldus Tinkebell, kunstenares, in de rubriek Brandende Kwesties.

Haar brandende kwestie is dat er nog steeds zo veel brandende kwesties zijn. In haar stuk stelt ze onder andere dat we allemaal lobbyisten zijn (interessante gedachte!) en dat het gaat om het invullen van de verantwoordelijkheid die we hebben. Ze heeft gelijk als ze stelt dat we aan veel dingen zelf iets kunnen doen. Is de politiek of een vorm van politieke betrokkenheid daar nou het echte antwoord op? Ik ben van mening dat juist serviceorganisaties zoals de Lions het verschil kunnen maken. Je het lot van iemand aantrekken en in actie komen. Klinkt eigenlijk vrij simpel, niet?