We Serve

Lionsclub Hoevelaken

Voor een FOTOVERSLAG van de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Lions Club Hoevelaken in samenwerking met de Stchting "Historisch Hoeflake" klik HIER.  Voor een vehalend verslag klik HIER.

De inzamelingsactie van DE punten is inmiddels afgelopen. In het totaal zijn er in Hoevelaken ruim 470.000 punten ingezameld. De actie die samen met Lions Club Nijkerk is gevoerd heeft in het totaal 1.2 miljoen punten opgeleverd, goed voor 2360 pakken DE Roodmerkkoffie voor de voedselbank Nijkerk! Een geweldig succes! Voor meer informatie over deze actie klik HIER.

Komende activiteiten van Lions Club Hoevelaken

De volgende activiteit staat op het programma. U kunt voor meer informatie daarover de AGENDA bekijken of op onderstaande link klikken:

Bekijk ook het NIEUWS segment van de website om te lezen over recente activiteiten van de Lions Club Hoevelaken. Ondermeer een verslag van de BEURSVLOER Hoevelaken dat op 14 oktober is gehouden (met fotorapportage) en een samenvatting van alle activiteiten die in 2015 zijn ontplooid ter ondersteuning van de Hulpdienst Hoevelaken (klik HIER).

Club informatie

Hoevelaken

Hoevelaken is een gezellig en aantrekkelijk dorp met een kleine 10.000 inwoners. Het ligt vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland bij de kruising van de A1 en A28 snelwegen. Vanuit Hoevelaken is ongeveer heel Nederland binnen 2 uur te bereiken. Tenminste als er geen files zijn, want daar heeft Hoevelaken onder meer zijn bekendheid aan te danken!

Hoevelaken heeft een gezellige dorpskern met een brede en actieve middenstand. Parkeren in het dorp is gratis. Ook heeft Hoevelaken verschillende goede eetgelegenheden. In het dorp is ondermeer het 5 sterren hotel "De Klepperman" gevestigd waar de Lions Club maandelijks bijeenkomt.

Ook wat betreft natuur heeft Hoevelaken veel te bieden. Een prachtig bosgebied ligt tegen het dorp aan en er zijn prachtige landschappen in de directe omgeving. Het dorp is dan ook een prima startplaats voor fietstochten naar de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Valei en de Randmeren.

Hoevelaken maakt sinds 2000 deel uit van de gemeente Nijkerk en grenst aan de stad Amersfoort. De aantrekkelijke ligging trekt zowel handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverlenende industrie. Ook als woonlokatie is het dorp zeer in trek door zijn gunstige geografische ligging, de uitstekende verbindingen met ondermeer een eigen station, en het fraaie achterland.

Lions Club Hoevelaken

In 1980 heeft een aantal Hoevelakense dorpsgenoten aanzet gegeven tot de oprichting van een locale Lions Club die werd gesponsord door de Lions Club Eemland (Baarn/Soest). De feitelijke oprichting vond plaats op 16 maart 1981 en op 2 mei van dat jaar werd in dorpshuis "De Stuw" feestelijk het "Charter"  (oprichtingsmanifest) aan de Lions Club uitgereikt door de District Gouverneur. De Club telt ruim 30 leden.

Lions Club Hoevelaken viert in 2016 haar zevende lustrum. In ruim dertig jaar heeft de club vele activiteiten ontplooid die primair zijn gericht op projecten die aan Hoevelaken verwant zijn. Maar ook zijn diverse nationale en internationale projecten ondersteund. Onder de kopjes Activiteiten en Doelen is daarover veel informatie te vinden.