We Serve

Lionsclub Hoevelaken

Komende en actuele acties:

Op vrijdag 6 januari werd voor de 17e keer samen met de Stichting Historisch Hoevelaken weer het jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd in Dorpshuis "De Stuw". Voor een uitgebreid verslag klik HIER. Voor een fotorapportage klik HIER.

Het "Warme winteravond" programma van PODIUM Hoevelaken op 20 januari werd druk bezocht.  Voor een leuk verslag en fotorapportage in "De Stad Nijkerk" klik HIER.

Voor 2017 hebben fondswervings activiteiten van onze club primair als doel het ondersteunen van activiteiten voor de Stichting "Het Vergeten Kind" en gerelateerde acties. Dit sluit aan op acties van Lions Nederland ter ere van het 100 jarig bestaan van de internationale Lions organisatie.

Bekijk ook het NIEUWS segment van de website om te lezen over meer activiteiten van de Lions Club Hoevelaken.

Club informatie

Hoevelaken

Hoevelaken is een gezellig en aantrekkelijk dorp met een kleine 10.000 inwoners. Het ligt vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland bij de kruising van de A1 en A28 snelwegen. Vanuit Hoevelaken is ongeveer heel Nederland binnen 2 uur te bereiken. Tenminste als er geen files zijn, want daar heeft Hoevelaken onder meer zijn bekendheid aan te danken!

Hoevelaken heeft een gezellige dorpskern met een brede en actieve middenstand. Parkeren in het dorp is gratis. Ook heeft Hoevelaken verschillende goede eetgelegenheden. In het dorp is onder meer het 5 sterren hotel "De Klepperman" gevestigd waar de Lions Club maandelijks bijeenkomt.

Ook wat betreft natuur heeft Hoevelaken veel te bieden. Een prachtig bosgebied ligt tegen het dorp aan en er zijn prachtige landschappen in de directe omgeving. Het dorp is dan ook een prima startplaats voor fietstochten naar de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Randmeren.

Hoevelaken maakt sinds 2000 deel uit van de gemeente Nijkerk en grenst aan de stad Amersfoort. De aantrekkelijke ligging trekt zowel handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverlenende industrie. Ook als woon locatie is het dorp zeer in trek door zijn gunstige geografische ligging, de uitstekende verbindingen met onder meer een eigen station, en het fraaie achterland.

Lions Club Hoevelaken

In 1980 heeft een aantal Hoevenlaken dorpsgenoten aanzet gegeven tot de oprichting van een lokale Lions Club die werd gesponsord door de Lions Club Eemland (Baarn/Soest). De feitelijke oprichting vond plaats op 16 maart 1981 en op 2 mei van dat jaar werd in dorpshuis "De Stuw" feestelijk het "Charter"  (oprichtingsmanifest) aan de Lions Club uitgereikt door de District Gouverneur. De Club telt ruim 30 leden.

Lions Club Hoevelaken viert in 2016 haar zevende lustrum. In de afgelopen 35 jaar heeft de club vele activiteiten ontplooid die primair zijn gericht op projecten die aan Hoevelaken verwant zijn. Maar ook zijn diverse nationale en internationale projecten ondersteund. Onder de kopjes Activiteiten en Doelen is daarover veel informatie te vinden.