We Serve

Lionsclub Welkom bij de Lions Club Hoevelaken

Op zaterdag 10 mei organiseert Lions Club Hoevelaken weer een gezellige verkoop activiteit op de Brink in Hoevelaken waarin de Hollandse Witte Asperge centraal staat. Dit is al het 5e jaar op rij dat de Lions zich actief inzetten met de verkoop van asperges en toebehoren waarvan de netto opbrengst is bestemd voor het Project ROUWCAFÉ van de Stichting Humanitas in Amersfoort.

Op zondag 11 mei organiseren de Lions samen met Eetcafé "De Foep" in Hoevelaken een heerlijke Asperge BRUNCH waarvan de netto opbrengst ook is bestemd voor hetzelfde doel.

Wilt u meer informatie ontvangen over het bestellen van asperges, complete asperges pakketten en  toebehoren of het reserveren van plaatsen voor de Asperge Brunch, klik dan HIER of ga naar http://www.aspergesfestival.nl/.

Club informatie

Hoevelaken

Hoevelaken is een gezellig en aantrekkelijk dorp met een kleine 10.000 inwoners. Het ligt vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland bij de kruising van de A1 en A28. Vanuit Hoevelaken is ongeveer heel Nederland binnen 2 uur te bereiken. Tenminste als er geen files zijn, want daar heeft Hoevelaken onder meer zijn bekendheid door verkregen!

Hoevelaken heeft een gezellige dorpskern met een brede en actieve middenstand. Parkeren in het dorp is gratis. Ook heeft Hoevelaken verschillende goede eetgelegenheden. In het dorp is ondermeer het 5 sterren hotel "De Klepperman" gevestigd waar de Lions Club maandelijks bijeenkomt.

Ook wat betreft natuur heeft Hoevelaken veel te bieden. Een prachtig bosgebied ligt tegen het dorp aan en er zijn prachtige landschappen in de directe omgeving. Het dorp is dan ook een prima startplaats voor fietstochten naar de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Valei en de Randmeren.

Hoevelaken maakt sinds 2000 deel uit van de gemeente Nijkerk en grenst aan de stad Amersfoort. De aantrekkelijke ligging trekt zowel handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverlenende industrie. Ook als woonlokatie is het dorp zeer in trek door zijn gunstige geografische ligging, de uitstekende verbindingen met ondermeer een eigen station, en het fraaie achterland.

Lions Club Hoevelaken

In 1980 hebben een aantal Hoevelakense dorpsgenoten aanzet gegeven tot de oprichting van een locale Lions Club die werd gesponsord door de Lions Club Eemland (Baarn/Soest). De feitelijke oprichting vond plaats op 16 maart 1981 en op 2 mei van dat jaar werd in het toenmalige dorpshuis "De Stuw" feestelijk het "Charter"  (oprichtingsmanifest) aan de Lions Club uitgereikt door de District Gouverneur. De Club telt ruim 30 leden.

Lions Club Hoevelaken vierde in 2011 haar zesde lustrum. In ruim dertig jaar heeft de club vele activiteiten ontplooid die primair zijn gericht op projecten die aan Hoevelaken verwant zijn. Maar ook diverse nationale en internationale projecten zijn ondersteund. Onder de kopjes Activiteiten en Doelen is informatie te vinden over de activiteiten door de jaren heen.