We Serve

Lionsclub Welkom bij de Lions Club Hoevelaken

Nieuwjaars bijeenkomst 2014

Het was weer gezellig en druk op de 2014 Nieuwjaarsbijeenkomst in Dorpshuis "De Haen" in Hoevelaken op vrijdag 4 januari. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Lions Club Hoevelaken in samenwerking met de Stichting "Historisch Hoeflake" die daarbij een fototentoonstelling verzorgt.

Thema voor de tentoonstelling dit jaar was "Het Dorp" met veel boeiende foto's uit het archief van de Stichting over het prachtig dorp Hoevelaken over de jaren heen. Zoals op de fotorapportage van de bijeenkomst te zien is was de belangstelling zeer groot! Voor een uitgebreid verslag klik HIER

Klik HIER voor de fotoreportage

De foto's worden gratis ter beschikking gesteld door Notarishuis Hoevelaken,

Frans Tromplaan 1, tel.: 033 25 80 125

Club informatie

Hoevelaken

Hoevelaken is een gezellig en aantrekkelijk dorp met een kleine 10.000 inwoners. Het ligt vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland bij de kruising van de A1 en A28. Vanuit Hoevelaken is ongeveer heel Nederland binnen 2 uur te bereiken. Tenminste als er geen files zijn, want daar heeft Hoevelaken onder meer zijn bekendheid door verkregen!

Hoevelaken heeft een gezellige dorpskern met een brede en actieve middenstand. Parkeren in het dorp is gratis. Ook heeft Hoevelaken verschillende goede eetgelegenheden. In het dorp is ondermeer het 5 sterren hotel "De Klepperman" gevestigd waar de Lions Club maandelijks bijeenkomt.

Ook wat betreft natuur heeft Hoevelaken veel te bieden. Een prachtig bosgebied ligt tegen het dorp aan en er zijn prachtige landschappen in de directe omgeving. Het dorp is dan ook een prima startplaats voor fietstochten naar de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Valei en de Randmeren.

Hoevelaken maakt sinds 2000 deel uit van de gemeente Nijkerk en grenst aan de stad Amersfoort. De aantrekkelijke ligging trekt zowel handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverlenende industrie. Ook als woonlokatie is het dorp zeer in trek door zijn gunstige geografische ligging, de uitstekende verbindingen met ondermeer een eigen station, en het fraaie achterland.

Lions Club Hoevelaken

In 1980 hebben een aantal Hoevelakense dorpsgenoten aanzet gegeven tot de oprichting van een locale Lions Club die werd gesponsord door de Lions Club Eemland (Baarn/Soest). De feitelijke oprichting vond plaats op 16 maart 1981 en op 2 mei van dat jaar werd in het toenmalige dorpshuis "De Stuw" feestelijk het "Charter"  (oprichtingsmanifest) aan de Lions Club uitgereikt door de District Gouverneur. De Club telt ruim 30 leden.

Lions Club Hoevelaken vierde in 2011 haar zesde lustrum. In ruim dertig jaar heeft de club vele activiteiten ontplooid die primair zijn gericht op projecten die aan Hoevelaken verwant zijn. Maar ook diverse nationale en internationale projecten zijn ondersteund. Onder de kopjes Activiteiten en Doelen is informatie te vinden over de activiteiten door de jaren heen.