Honderdduizenden kinderen in de wereld geven ieder jaar in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt. Deelname aan de Vredesposterwedstrijd van de Lionsclubs staat open voor kinderen die op 15 november 2021, 11, 12 of 13 jaar oud zijn. Een van de doeleinden van de Lionsclubs is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. Vandaar dat prijsuitreiking plaatsvindt op de Lions-VN dag in maart.

We Are All Connected: We zijn allemaal verbonden

Het posterfestijn is na de zomervakantie weer begonnen. “Wij zijn allemaal verbonden” is dit jaar de inspiratiebron voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan het thema van de Vredesposterwedstrijd dit jaar. Het gaat hierbij om kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van de brugklassen, maar ook om leeftijdsgenoten die bijvoorbeeld lid zijn van een vereniging. Meedoen kan alleen via een plaatselijke Lionsclub die deze actie ondersteunt. Informeer dus bij je plaatselijke club of deze meedoet.

Van clubprijs via districtsprijs naar de nationale prijs

Er zijn zes districten in Nederland. Uiteindelijk worden door de nationale jury dus zes posters beoordeeld. De poster van de nationale winnaar zal te zijner tijd in kleur te zien zijn op deze website. Tijdens de Lions-VN dag in maart 2022 in Den Haag wordt de gelukkige winnaar traditiegetrouw in het zonnetje gezet.

Winner of the World

De winnende poster van ons land wordt naar de USA (Oak Brook) gestuurd. De beste posters komen in deze internationale finale in beeld. De uiteindelijke winnaar mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt daar feestelijk onthaald met, om te beginnen, een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000,-. De andere tekenaars ontvangen een prijs van verdienste van $ 500,-. De einduitslag wordt in maart 2022 bekend gemaakt.