Peace Poster Contest.

Nieuwe Nederlandse winnaar 2023/2024


Lions Club International organiseerde dit schooljaar voor de 36e keer de Peace Poster Contest oftewel de Vredesposterwedstrijd voor kinderen in de gehele wereld. Honderdduizenden kinderen geven ieder jaar in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt. Een van de doeleinden van de Lionsclubs is het tot stand brengen van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

Dare to dream: Durf te dromen!

Het thema “Durf te dromen” was dit jaar de inspiratiebron voor onze deelnemende jongeren om creatief in kleur uiting te geven aan hun gevoel over vrede. Het gaat hierbij om kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van de brugklassen, maar ook om leeftijdsgenoten die bij voorbeeld lid zijn van een vereniging. Meedoen kan via een plaatselijke Lionsclub die deze actie ondersteunt.

Winner of the world

De Nederlandse winnaar van de Peace Poster Contest 2023/2024 met als thema “Durf te dromen”! was Marleen van der Velden uit groep 8 van de Vrije School Mathias in Bussum. De organiserende club is Lionsclub Bussum Godelinde, district 110AN.Marleen maakte onderstaande prachtige vredesposter:

De landelijke jury, bestaande uit 3 professionele artiesten, vond dit een rustige en daarmee ook een bijzonder heldere poster. Het portret van de figuur die droomt van de wereldvrede is leuk bedacht. De vlekken in het gezicht die een kaart vormen van alle continenten zijn daarbij een origineel uitgangspunt. Vrede moet immers iets universeels zijn, dat zich over de hele aarde en de hele mensheid uitstrekt. De LHBTI-kleuren onderstrepen dit nog eens.
De poster van Marleen is naar Oak Brook in de Verenigde Staten gestuurd. De winnende posters van ieder land komen in deze internationale finale in beeld. De uiteindelijke winnaar mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt daar feestelijk onthaald met, om te beginnen, een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5000,-. Ook zijn er enkele prijzen van verdienste te winnen.

Vrede zonder grenzen

Inmiddels is het internationale thema voor 2024/2025 vastgesteld: Vrede zonder grenzen. Deelname aan de Vredesposterwedstrijd van de Lionsclubs staat volgend schooljaar open voor kinderen die op 15 november 2024, 11, 12 of 13 jaar oud zijn.We kijken uit naar ongetwijfeld prachtige en ontroerende creaties.

Districtscommissarissen

district 110AN, Martijn Wokke,  martijn@wokkeinvorm.nl
district 110AZ, Bas Kreijger, jb.kreijger@hotmail.com
district 110BN, Hans Bertels, j.ch.bertels@kpnmail.nl
district 110BZ, Gérard Lips, glmlips@gmail.com
district 110CO, Niel Heitling, d.b.p.heitling@ziggo.nl
district 110CW, vacature
contactgouverneur 2023-2024, Tiny Klein Tuente-Streutjens, dg110co@lions.nl
contactgouverneur 2024-2025, Ralph Mulders, vdg110bn@lions.nl

2022/2023


Lions Clubs International organiseerde dit schooljaar voor de 35ste keer de Peace Poster Contest oftewel de Vredesposterwedstrijd voor kinderen in de gehele wereld. Honderdduizenden kinderen in de wereld geven ieder jaar in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt. Een van de doeleinden van de Lionsclubs is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

Lead with compassion: Laat je hart je leiden


Het thema ‘Laat je hart je leiden’ was dit jaar de inspiratiebron voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan hun gevoel over vrede. Het gaat hierbij om kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van de brugklassen maar ook om leeftijdsgenoten die bijvoorbeeld lid zijn van een vereniging. Meedoen kon via een plaatselijke Lionsclub die deze actie ondersteunt.

Winner of the World 2022/2023


De Nederlandse winnaar van de Peace Poster Contest 2022/2023 met als thema ‘Laat je hart je leiden’ was Eleni-Mary Tzxima van de Internationale school te Bergen. Zij maakte onderstaande prachtige vredesposter. Hiermee liet zij zien dat mensen die je niet kent, uit de grijze massa, net zo lief zijn als mensen die dicht bij je staan. De poster van Eleni-Mary is naar Oak Brook in de Verenigde Staten gestuurd. De winnende posters van ieder land komen in deze internationale finale in beeld. De uiteindelijke winnaar mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt daar feestelijk onthaald met, om te beginnen, een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000,-. Ook zijn er enkele prijzen van verdienste te winnen.

Durf te dromen!


Inmiddels is het internationale thema voor volgend schooljaar vastgesteld: Durf te dromen. Deelname aan de Vredesposterwedstrijd van de Lionsclubs staat volgend schooljaar open voor kinderen die op 15 november 2023, 11, 12 of 13 jaar oud zijn. We kijken uit naar ongetwijfeld prachtige en ontroerende creaties.

Districtscommissarissen


Martijn Wokke, district 110AN, martijn@wokkeinvorm.nl
Bas Kreijger, district 110AZ, jb.kreijger@hotmail.com
Hans Bertels, district 110BN, j.ch.bertels@kpnmail.nl
Gérard Lips, district 110BZ, glmlips@gmail.com
Niel Heitling, district 110CO, d.b.p.heitling@ziggo.nl
Asha Uche-Roosberg, district 110CW, aroosberg82@gmail.com
Ellen Bouwmeester, contactgouverneur, dg110an@lions.nl