Peace Poster Contest.

Nieuwe Nederlandse winnaar 2023/2024De Nederlandse winnaar 2023-2024 is Marleen van der Velden, leerling van de Vrije School Michaël in Bussum.

2022/2023


Lions Clubs International organiseerde dit schooljaar voor de 35ste keer de Peace Poster Contest oftewel de Vredesposterwedstrijd voor kinderen in de gehele wereld. Honderdduizenden kinderen in de wereld geven ieder jaar in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede. Achter elke tekening zit een bijzonder kind met haar of zijn ervaringen. Het is heel ontroerend om te zien wat hen beweegt. Een van de doeleinden van de Lionsclubs is het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.

Lead with compassion: Laat je hart je leiden


Het thema ‘Laat je hart je leiden’ was dit jaar de inspiratiebron voor onze deelnemende jongeren om creatief, in kleur uiting te geven aan hun gevoel over vrede. Het gaat hierbij om kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en van de brugklassen maar ook om leeftijdsgenoten die bijvoorbeeld lid zijn van een vereniging. Meedoen kon via een plaatselijke Lionsclub die deze actie ondersteunt.

Winner of the World 2022/2023


De Nederlandse winnaar van de Peace Poster Contest 2022/2023 met als thema ‘Laat je hart je leiden’ was Eleni-Mary Tzxima van de Internationale school te Bergen. Zij maakte onderstaande prachtige vredesposter. Hiermee liet zij zien dat mensen die je niet kent, uit de grijze massa, net zo lief zijn als mensen die dicht bij je staan. De poster van Eleni-Mary is naar Oak Brook in de Verenigde Staten gestuurd. De winnende posters van ieder land komen in deze internationale finale in beeld. De uiteindelijke winnaar mag met twee begeleiders naar New York afreizen en wordt daar feestelijk onthaald met, om te beginnen, een rondleiding door het VN-gebouw. Daarnaast ontvangt de winnaar een cheque van $ 5.000,-. Ook zijn er enkele prijzen van verdienste te winnen.

Durf te dromen!


Inmiddels is het internationale thema voor volgend schooljaar vastgesteld: Durf te dromen. Deelname aan de Vredesposterwedstrijd van de Lionsclubs staat volgend schooljaar open voor kinderen die op 15 november 2023, 11, 12 of 13 jaar oud zijn. We kijken uit naar ongetwijfeld prachtige en ontroerende creaties.

Districtscommissarissen


Martijn Wokke, district 110AN, martijn@wokkeinvorm.nl
Bas Kreijger, district 110AZ, jb.kreijger@hotmail.com
Hans Bertels, district 110BN, j.ch.bertels@kpnmail.nl
Gérard Lips, district 110BZ, glmlips@gmail.com
Niel Heitling, district 110CO, d.b.p.heitling@ziggo.nl
Asha Uche-Roosberg, district 110CW, aroosberg82@gmail.com
Ellen Bouwmeester, contactgouverneur, dg110an@lions.nl