Maak een THUIS van Ouder-kind-kamers 


Iedereen kent in zijn omgeving wel een kind met kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd kinderen in ons land kanker en nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven.


Ouder-kind-kamers
Omdat de ouders meestal niet in de buurt wonen en het belangrijk is dat ze bij hun zieke kind verblijven, zijn er 87 ouder-kind-kamers in het Prinses Máxima Centrum. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind zijn, wat bijdraagt aan de emotionele stabiliteit en ontwikkeling van het kind.

Met een nationale actie willen we ervoor zorgen dat de kamers een thuisgevoel bieden voor kind en ouders. Lions Clubs International Foundation verdubbelt de bijdragen aan onze nationale actie tot een maximum van € 135.000,-.


Doe mee met je club
Zet je met je club in voor kinderen met kanker – die ook uit jouw omgeving kunnen komen – en organiseer een eigen clubactie. Bijvoorbeeld op zaterdag 10 april 2021 tijdens onze actiedag ‘Lions Doen’. Hier vind je een handige toolkit voor Lionsclubs. Tevens is er in ieder district een banner die je via je districtsgouverneur kunt lenen. Bekijk ook de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.


Doneren
Alle donaties kunnen worden gestort op: Lions Hulpfonds, bankrekening: NL31 ABNA 0413 880 184, o.v.v. Nationale actie 2020/2021.