Kinderen vormen levende dijk bij herdenking Watersnood

The Future is now. Houd het land veilig tegen water. Leef duurzaam! Bij de herdenking van 70 jaar Watersnoodramp in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk deden kinderen een oproep voor de toekomst. Om hun boodschap kracht bij te zetten vormden zij een levende dijk bij de Oosterschelde, precies waar 70 jaar geleden de dijk doorbrak. Lionsclubs Nederland bracht de kinderen op de been. Want een veilige toekomst begint met bewustwording bij de jongste generatie.

De kinderen die samen de levende dijk vormden komen van basisscholen in Ouwerkerk en omgeving. Ook leden van kindercolleges en kinderburgemeesters uit Zeeuwse gemeenten namen deel. De kinderen werden begeleid door leden van verschillende Lionsclubs uit de buurt. Het Jeugdjournaal maakte een mooi item.

Hoe houden we Nederland veilig?


Nederland heeft zich sinds de Deltawerken effectief gewapend tegen het zeewater. Maar met de stijgende zeespiegel door klimaatverandering is de vraag voor hoe lang. Onder andere kennisinstituut Deltares stelde vast dat deze eeuw ingrijpende scenario’s nodig zijn om Nederland veilig te houden. De beste manier is het tegengaan van de opwarming van de aarde en daarmee de stijging van de zeespiegel. Dat kan alleen als we duurzamer leven en de CO2-uitstoot drastisch verminderen. Daarom deze actie voor en door kinderen.