Lionsclubs en de Verenigde Naties: aan tafel bij de Participatiekeuken

Lionsclubs en de Verenigde Naties: aan tafel bij de Participatiekeuken

52 52 mensen hebben dit evenement bekeken.

Op 7 maart 2024 van 15.30-21.00 uur vindt een bijeenkomst ter gelegenheid van de band tussen de VN en de Lionsclubs, rond SDG 1 van de VN: NO POVERTY.

Lionsclubs International (LCI) heeft van oudsher een band met de Verenigde Naties. In 1945 was Lions de eerste NGO die werd uitgenodigd om de VN te helpen bij het ontwerpen van de United Nations Charter. Sindsdien is Lions betrokken bij het werk van de VN. Lionsclubs is een goededoelenorganisatie onder het motto ‘we serve’. Lions helpen mensen in nood en springen bij als ergens ter wereld een ramp gebeurt, zoals ook bij de overstromingen in Limburg eind 2021.

De bijeenkomst vindt plaats bij de Participatie keuken aan de Guntersteinweg in Den Haag. De Participatiekeuken is een jonge ideële stichting onder leiding van Ben Lachhab. De Participatiekeuken, gekoppeld aan de Voedselbank, organiseert maaltijden voor buurtbewoners uit alle lagen van de samenleving tegen een kleine vergoeding. Zo wil de Partcipatiekeuken verbinding tot stand brengen en mensen helpen die in sociaal isolement en/of armoede verkeren.

Programma:

Het verhaal achter de Participatiekeuken
Rondleiding door de wijk
VN en Lions over de strijd tegen armoede
Lopend buffet verzorgd door de Partcipatiekeuken
Terugkoppeling van de workshop “Koken met kinderen” (die vindt plaats op 6 maart, waarbij ook de winnaar van de Vredesposterwedstrijd wordt gehuldigd)

Met als sprekers:

Simone Filippini van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties
Marjolijn van Gerven van het Leger des Heils
Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds
Spreker(s) vanuit Lionsclubs Nederland
Genodigd zijn alle Lionsleden (die zijn uitgenodigd via een landelijke nieuwsbrief waarin ook een aanmeldlink is opgenomen), vertegenwoordigers van VN en Leger des Heils, medewerkers van de Participatiekeuken en buurtbewoners

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

2024-03-07 @ 03:30 PM

Share With Friends