In deze coronatijd is knuffelen uit den boze en schudden we zelfs geen handen meer. Daarom is het idee ontstaan om knuffels aan te bieden.

En wat past er beter bij onze identiteit? Precies, de leeuw! Deze pluchen leeuwtjes stralen warmte en genegenheid uit en kunnen groot en klein troost bieden. Maak kennis met onze kleine leeuw Leo en zijn grote broer Theo. Zij doen hier hun intrede en hopen nog jarenlang met ons verbonden te blijven. 

Leuke clubactie opzetten

Je kunt met de leeuwtjes een leuke clubactie opzetten. Bijvoorbeeld de knuffels cadeau doen aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen, hulpdiensten en mensen in de zorg. Of verkopen ten bate van een eigen clubdoel. Dat kan in een fysieke stand voor de supermarkt, maar ook met een eigen webshop. Als je de leeuwtjes wilt verkopen, dan geldt een vaste verkoopprijs van € 9,95 (kleine Leo) en € 24,95 (grote Theo).

Bedenk iets leuks, als club, of sla de handen ineen met andere clubs! Vergeet niet om er een mooie (cadeau)verpakking om te doen; op internet vind je hiervoor genoeg inspiratie. Samen maken we er iets moois van! 

Over de leeuwtjes

De pluchen leeuwtjes zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de Europese eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu (CE-markering). Ze worden exclusief voor onze Lions- en Leoclubs geproduceerd en zijn voorzien van een blauw halsbandje met (afneembaar) Lionslogo. Leo is 18 cm hoog en Theo 40 cm.

Bestellen 

Clubs kunnen hun bestelling plaatsen in onze Leeuwtjeswinkel. De minimumbestelling is een basispakket van 48 kleine en 8 grote leeuwtjes. Dit pakket kost € 498,00. Daarmee steun je ook meteen het Prinses Máxima Fonds (zie tekst verderop). Tegelijk met je basispakket kun je aanvullende dozen met leeuwtjes bestellen. Je kunt kiezen uit een doos met 48 kleine leeuwtjes en een doos met 8 grote leeuwtjes. Bij deze aanvullende bestelling geldt de afdracht aan het Prinses Máxima Centrum niet en is de opbrengst voor je club dus hoger als je de leeuwtjes wilt verkopen. Voor de club betekent dit bij de aanvullende bestelling: 

 

Inkoopprijs

Vaste verkoopprijs Opbrengst
Kleine leeuw  € 5,45 € 9,95 € 4,50
Grote leeuw  € 13,45 € 24,95 € 11,50


De dozen worden naar verwachting vanaf medio mei 2021 bij de clubs afgeleverd. Uiteraard komen er ook promotiematerialen, zoals persberichten, flyers en banners. 
Heb je vragen over de Leeuwtjesactie, stuur dan een e-mail naar info@lions.nl.

Prinses Máxima Centrum

Van de prijs van een startpakket gaat een deel naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Daarmee willen we een mooie afronding maken van de actie voor het creëren van een ‘thuisgevoel’ in de ouder-kind-kamers. Dit bedrag is al inbegrepen in de prijs die je als club betaalt bij je aankoop.  

Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker en nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte.