Suggesties voor Lionsclubs in en na coronatijd

Er zijn in 2020 en 2021 geen of weinig fysieke clubbijeenkomsten geweest. Enkele Lionsclubs hebben veel creativiteit om met de huidige beperkingen toch leuke en zinvolle, digitale activiteiten te ontplooien. Hoe kunnen we elkaar nog boeien en contacten onderhouden? Hieronder een aantal voorbeelden.

• Leden die digitaal niet (kunnen) deelnemen thuis opzoeken. Neem een borrelplankje mee.
  • Thuis op bezoek gaan bij leden, die digitaal onhandig zijn. Ga Teams of Zoom installeren en leg uit hoe het werkt.
  • Wandelafspraken maken, wellicht met hond erbij.
  • Een Lions- en/of LCIF filmpje vertonen en vertel erover.
  • Een uitgezonden deelnemer aan de Int. Jeugduitwisseling uitnodigen om de ervaringen daarover te vertellen. Vaak leuke verhalen met live time experience.
  • Kookcursus (digitaal) door ervaren (plaatselijke) kok.
  • Voordracht door notaris over actueel onderwerp. Erfrecht, schenken …
  • Afhaalgerecht plaatselijk Restaurant bestellen en met 4 Lionsleden samen thuis eten.
  • Running ‘kerst’ diner met clubleden, maak het feestelijk.
  • Microbioloog, viroloog, wat is een virus, plaatjes microscoop erbij.
  • Vertel over jouw bijzondere vakantiereis.
  • Betrek oudere leden. Vertel jouw levensverhaal, studie, ervaringen, beroep.
  • Vertel over organisatie Lions, wat doen we wereldwijd, met PowerPoint of filmpje.
  • Onze eigen Stichting Fight for Sight, inzameling Oud & Vreemd geld. 150K per jaar. Wat doen ze.
  • Digitale verkeerskwis door plaatselijke rijschool.
  • Pubquiz met vragen over Lionsorganisatie, met gebruik van de Mentimeter (antwoorden op iPhone)
  • Landelijke actie Leeuwtjes, voor club fundraising acties. Brainstormen over aanpak, zie ►►
  • Presentatie over Lukulu project in Zambia/Afrika. Ziekenhuis voorzien voor 24/7 uur stroom d.m.v. zonnepanelen. Project Lionsclub Appingedam-Delfzijl met bijdrage NSL & LCIF.
  • Presentatie over LCIF, wat doet deze Internationale Lions Stichting wereldwijd en hoe kom je aan (bijna) gratis geld.
  • Survey Monkey, nieuw opstarten club (APK) enquête. Wat leeft er in de club, wat willen we veranderen & verbeteren. Bespreek vragenlijst . (GMT, ledenbeleid Coördinator)
  • Er zijn altijd mensen met bijzondere beroepen in jouw omgeving, nodig ze uit voor een digitaal praatje, bijv. kunsthistoricus of archeoloog ?
  • Vooral lokale cultuur heeft steun nodig. Digitale presentatie door lokale muzikant, beeldhouwer o.i.d.
  • Presentatie door Stichting UAF, vluchtelingen met afgemaakte studie in Nederland.

Samenstelling commissie Activiteiten ►