De Special Olympics staan voor de deur! Lions in Nederland helpen mee om dit prachtige sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking tot een succes te maken!
Van 14 tot en met 16 juni a.s. vinden de Special Olympics plaats in Breda en Tilburg. Er zijn tal van sportonderdelen, zoals atletiek, judo en (tafel-) tennis. De sporters moeten uiteraard op fitheid worden getest. Daarvoor dient het Healthy Athletes programma. Wij zoeken daarvoor professionele Lions om zich op zaterdag 15 juni in te zetten.

Concreet gaat het om:

• Fit feet-podotherapeuten
  • Fun Fitness-Fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers
  • Happy Hearts – Pedagogen, professionals relatievorming en seksualiteit
  • Health promotion – Diëtisten
  • Healthy hearing -Audiologen
  • Opening Eyes- Opticien, Optometristen, oogarts
    Dit duurt van 10-13.30 uur.

Wij hebben ook vrijwilligers nodig om deze screening te begeleiden, namelijk voor:

Dataverwerking (15 vrijwilligers met enige computervaardigheid)

• Registreren deelnemers volgens de procedure van de Special Olympics
  • Dataverwerking van alle ingevulde screeningsformulieren in een database voor nazorg.

Begeleiden van deelnemers (30-50 personen)
Op zaterdag 15 juni wordt elke deelnemer die binnenkomt aan een Lion gekoppeld. Deze neemt de deelnemer eerst mee langs de inschrijving en vervolgens langs de verschillende screeningsondedelen. Met name voor dit onderdeel is de behoefte aan Lions vrijwilligers nog groot.

Voor de op- en afbouw op vrijdag zijn naar schatting 25 vrijwilligers nodig. Die vinden respectievelijk op vrijdag 14 en zondag 16 juni plaats.

Lionsclubs in Nederland en wereldwijd zijn door de jaren heen verbonden met de Special Olympics. Naast Healthy Athletes hebben wij het initiatief genomen voor het Lions Special Olympics Sportfonds en de Steptocht.

Wil je de Special Olympics en hun sporters ondersteunen?

Meld je dan aan via onderstaande Link: https://specialolympics.nl/health-2/healthy-athletes/schrijf-je-in-als-v…
Er is een speciaal vakje waarin je aan kunt geven dat je een Lion bent.
Voor vragen mail of bel Ton van Overbeek, tvanoverbeek007@gmail.com, 06-17379290