Boekenbeurs

Overhandiging opbrengst Boekenbeurs 2016 aan de Tussenvoorziening

Op dinsdag 6 september j.l. vond op de locatie Paranadreef in Overvecht de overhandiging plaats van een symbolische cheque ter waarde van €10.000 aan de Tussenvoorziening. Het onderdeel Housing First, dat hier gevestigd is, gebruikt dit bedrag voor de aanschaf van een benzine bestelwagen.

Bij de overdracht waren Joppe ten Pierik en Nikki Perri aanwezig van Housing First en Marga Polman van de Managementondersteuning van de Tussenvoorziening. Vanuit de Stichting Help ‘n Handje gaven Hector Timmers en Marjolijn Cohen acte de presence.

Joppe vertelde hoe enorm blij hij is dat er een bestelwagen beschikbaar is voor alle klussen en transporten die zich in de praktijk voordoen. Voorheen vergde dit een lastige planning, waarbij er nogal eens lang gewacht moest worden op een beschikbare auto. Nu kan hij op elk moment van de dag een beroep doen op zijn rode “ Lion”, de Peugeot Partner.

Vanwege het lage kilometrage wilde de Tussenvoorziening een bestelwagen op benzine aanschaffen. Dit is in Nederland een zeldzaamheid, reden waarom het aanvankelijk moeilijk was om een geschikte auto te vinden.

De auto van eerste voorkeur, de Volkswagen Caddy, bleek zelfs bij het hoofdkantoor van VW in Duitsland niet te vinden in benzine uitvoering; Gelukkig bood deze Peugeot Partner soelaas.

De co-financiering van het aanvullende benodigde bedrag bovenop de €10.000 kwam van de Tussenvoorziening zelf. Voor de automotive Lions: De aanschafprijs bedroeg in totaal €13.500, inclusief 6 maanden Bovag garantie, nieuwe APK en een grote beurt. Kenners zullen beamen dat de kilometerstand van 45.549 km echt uniek is voor een tweedehandse bedrijfswagen.

Ook dit jaar organiseren wij ongetwijfeld weer op Hemelvaartsdag de Utrechtse Boekenbeurs en hopen u daar weer te zien. Tot dan.

Wilt u meer lezen over de Boekenbeurs, ga dan naar www.boekenbeursutrecht.nl