We Serve

Lionsclub Lakenstad

Leiden produceerde vanaf de 14de en 15de eeuw laken stof van wol. Tot in de vorige eeuw is de lakenindustrie actief geweest. Veel gebouwen en straatnamen herinneren nog aan die tijd, zoals de Lakenhal, waarin nu een museum is gevestigd. Hier onder een foto van Leidsch laken.

LC Leiden Lakenstad bestaat uit ±25 hoog opgeleide actieve vrouwen. Jaarlijks wordt geld ingezameld voor projecten, afwisselend een project in het buitenland en een project in de Leidse regio.

28 oktober 2016

Etiquettediner

Tijd:           18.30 tot circa 22.00

Locatie:     Prentenkabinet, Kloksteeg 25 Leiden

Prijs:           € 95,00

Kledingvoorschrift:   Tenue de Ville

Wil je een bijzondere avond meemaken en je omgangsvormen opfrissen?

Voel je je soms onzeker over je houding en gedrag bij formele gelegenheden? Wil je weten welke kleding passend is bij recepties of diners? Hoe hou je een conversatie gaande? Hoe stel je mensen aan elkaar voor? Hoe zit het met de volgorde van het bestek, welk glas voor welke drank? Mag je nu wel of niet met je armen op tafel leunen?

Kortom, wil je eindelijk eens weten hoe het echt ‘heurt’, kom dan naar het Etiquettediner op vrijdag 28 oktober a.s. in restaurant Het Prentenkabinet in Leiden.

Het diner vindt plaats onder de enthousiaste leiding van Jan Jaap van Weering. Hij is expert op het gebied van etiquette en omgangsvormen en bekend van televisieprogramma’s  zoals ‘Hoe Heurt Het Eigenlijk?’ en ‘Blauw Bloed’ (www.distinguished.nl).  Ook is hij de auteur van het boek Zakelijke (Internationale) Etiquette & Omgangsvormen, dat deze avond verkrijgbaar is.

Het belooft een stijlvolle, maar vooral ook gezellige en inspirerende avond te worden. Terwijl je geniet van een heerlijk viergangendiner hoor je over allerlei onderwerpen, zoals persoonlijke presentatie, dress codes, omgangsvormen en do’s and dont’s. Jan Jaap van Weering vertelt hierover op zijn eigen en bevlogen wijze, natuurlijk omlijst door humoristische anecdotes en voorbeelden uit de praktijk.

Deze speciale avond kost 95 euro en daarmee draag je ook bij aan het goede doel. Het diner wordt namelijk georganiseerd door Lionsclub Leiden Lakenstad en de netto opbrengst is bestemd voor projecten die door LC Leiden Lakenstad worden gesteund. Dit jaar zijn dit de VoorleesExpress en het Verteltheater van jeugdboekhandel Silvester.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin.

Het Verteltheater organiseert voorstellingen om taalvaardigheid bij peuters en kleuters te stimuleren.

11 juni 2016

Bijenmarkt bij museum Volkenkunde Leiden

We verkopen jams, chutneys, tomatenplanten

24 januari 2016

JAZZ CONCERT VAN ELLISTER

Op zondag 24 januari 2016 treedt Ellister op, de jazzdiva die met haar trompet jazzmuziek weergaloos laat klinken. Ellister van der Molen speelt niet alleen, maar met haar trio, Noah Nicoll op de contrabas en Axel Hagen op gitaar. Zij spelen DUKE & COUNT!

Het optreden is in de Tuinzaal van Sociëteit De Burcht, Burgsteeg 14 in Leiden.

Dit jazzconcert wordt georganiseerd door Lionsclub Leiden Lakenstad, een organisatie die sinds vele jaren activiteiten in Leiden en omgeving organiseert. De opbrengst is altijd voor een goed doel; dit jaar voor de VoorleesExpress van Stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland.

Het programma is van 16 tot 17.30 uur. De zaal is om 15.30 uur geopend om samen een kop thee of een glaasje te drinken.

Informatie bij Rianne Meester-Broertjes, LC Leiden Lakenstad; tel. 06 5131 6746, of h.a.meester-broertjes@planet.nl . Kaarten reserveren via leiden.lakenstad@lions.nl   of verkoop op 24 januari aan de zaal. De toegangsprijs is € 15,-- per persoon.

______________________________________________________________________________________________________________________

Ook in 2015 DE punten voor koffie opgehaald

Onze club deed ook dit jaar weer mee met de DE punten actie. Landelijk werden er 55.138.468 punten opgehaald, waarvan 205.600 door onze club. Hiervoor konden 107.500 pakken koffie worden gedoneerd aan de voedselbanken! Districtsgouverneur Joost Avis neemt de koffie in ontvangst. zie ook https://www.lions.nl/2262/Home.html

KOFFIE VOOR LEIDSE VOEDSELBANK: wie helpt mee?

De drie samenwerkende Lionsclubs in de Leidse regio, Leiden Oude Rijn, Leiden Lakenstad en Lions Leiderdorp zamelen dit jaar wederom Douwe Egberts waardepunten in. Deze punten worden verzilverd voor pakken koffie voor de Voedselbank Leiden en omstreken. Douwe Egberts ondersteunt deze actie van harte.

Als Lionsorganisatie ervaren we dat het soms een kleine moeite is om iets moois voor onze medemens te bereiken. Nederlanders zijn fanatieke spaarders van bonnetjes, zegels en waardepunten. Overal in laatjes kom je ze tegen... Zonde om niet te gebruiken! Daarom deze actie. Landelijk heeft deze actie vorig jaar 120.000 pakken koffie opgeleverd. Daar willen de Lionsclubs in Leiden en omgeving ook dit jaar graag weer aan bijdragen.

De Lionsclubs hebben op een twintigtal locaties verzameldozen voor DE waardepunten geplaatst. U kunt deze vinden bij de Albert Heijn vestigingen in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest, alsmede in Oegstgeest bij de Rijnlandse Boekhandel, de bibliotheek en het Dorpscentrum. In Leiderdorp bij Foto Filippo, Dierenasiel Stevenshage, de bibliotheek, de Kastanjelaanschool en het Alrijne Ziekenhuis.

U kunt uw DE waardepunten in de maand december op deze plaatsen deponeren in de daartoe bestemde doos.

Ook kunt u de Lions bellen of mailen (Oegstgeest: 06 5131 6746, Leiden: 06 5202 1575 en Leiderdorp: leiderdorp@lions.nl) waarna wij bij u thuis de ingezamelde DE punten komen ophalen.Kijk dus goed in uw geheime laatjes en help de Lionsclubs met hun actie Koffie(punten) voor de Leidse Voedselbank!