Wat doet Lions Waalwijk

We Serve is het wereldwijde motto van de lionsorganisatie.

Door middel van acties, die wij als leden van de club vaak zelf, als vrijwilligers, uitvoeren, verzamelen lions gelden voor goede doelen.

Kenmerkend voor acties van lions is dat:
het goede doel bekend is
de gelden onmiddellijk naar dat goede doel gaan en

er niets 'aan de strijkstok' blijft hangen.

Het merendeel van onze geldopbrengsten gaat naar projecten in en rond Waalwijk. Daarnaast worden landelijke en internationale projecten ondersteund.

Een voorbeeld van een internationaal project: bijna anderhalf miljoen lions ondersteunen de wereldwijde actie 'Sight First'. Voor Sight First geldt: help blindheid de wereld uit. In de afgelopen 10 jaar werden via dit mondiale project miljoenen blinden genezen.

Voor charitatieve doeleinden worden gelden door acties en projecten bijeengebracht die gescheiden worden geadministreerd.
Hiervoor is de Stichting Goede Doelen Lionsclub Waalwijk opgericht.

De bijna 40 leden van de vereniging lionsclub Waalwijk
komen, zoals bij alle lionsclubs gebruikelijk, tweemaal per maand bij elkaar.
Op de 2e maandag van de maand is er een programma-avond.
Er is een spreker, een presentatie of een bezoek aan ........
Op de 4e maandag begint de bijeenkomst met een maaltijd en wordt er over clubzaken gesproken.
Deze avonden worden gefinancierd uit de clubcontributies.

Lionsclub Waalwijk is een mannenclub en staat bekend als een actieve club.
De club heeft veel en uiteenlopende acties volbracht en de meeste daarvan hebben substantiële bedragen opgeleverd voor diverse goede doelen.

Zo maar een greep:

* Brillenactie;Waalwijkse basisschool leerlingen verzamzelen 1200 brillen voor volwassenen en kinderen in ontwikkelingslanden

* Het schenken en plaatsen, op het Vredesplein, van een 'vredesmonument' aan de gemeente Waalwijk
* De inrichting van twee kamers in het Hospice 'Francinus de Wind'
* SOS Kinderdorpen ontving 150.000 Euro mede uit de recette van de voetbalwedstrijd RKC - Europees Kampioenselftal 1988.

* Met Move-for Youth werd KIKA ondersteund

* De stichting Hulphond ontving een cheque van 20.000 Euro voor de opleiding van een blindengeleidehond

Voor het actuele overzicht, zie onze Facebook pagina.

Lionsclubs worden altijd door een bestaande club, de sponsorclub, opgericht.

Als 57e lionsclub in Nederland werd door de lionsclub Waalwijk op 23 maart 1964 de oprichtingsbijeenkomst gehouden en de charteraanvraag ingediend.
Het Charter van de Internationale Lionsorganisatie te Oak Brook (USA) werd ontvangen op 16 oktober 1964.
Onze sponsorclub is lionsclub Breda.
Bij het bezoeken van andere lionsclubs is het gebruikelijk de clubvaantjes uit te wisselen.
Op Internationale Conventies is 'pintrading', het ruilen van speldjes, een aangename manier om met elkaar in contact te komen
.