Wie zijn wij

De eerste Nederlandse Lionsclub werd opgericht in september 1951. Voor meer achtergrondinformatie omtrent de Lions organisatie, welke al meer dan 100 jaar geleden werd opgericht in de Verenigde staten kunt u de volgende link gebruiken:

Lionsclub Utrecht Host (LCUH) is opgericht in 1954 en daarmee de eerste Lionsclub in de stad Utrecht. In februari 2009 traden de eerste dames toe als Lions waarmee LCUH na 55 jaar een gemengde club is geworden.

Met fundraising activiteiten steunen wij goede doelen in de stad Utrecht. Sinds de oprichting van onze Lionsclub hebben we ten behoeve van het goede doel al meer dan € 650.000 voor uiteenlopende doelen opgehaald. De Utrechtse Boekenbeurs, het Sponsorzwemmen waarvoor inmiddels het Kennisconcours in de plaats is gekomen zijn voor vele Utrechters spraak­makende voorbeelden van fundraisingactiviteiten.

Ook steken wij als Lions zelf de handjes uit de mouw bij andere projecten welke moeilijk of niet financierbaar zijn of anderszins niet van de grond komen. Zo doen wij mee met NLdoet en zijn al enkele jaren in het kader van dit initiatief van het Oranjefonds actief als schilders in een Utrechts verzorgingshuis. Een ander voorbeeld betreft onze kleine bijdrage aan de jaarlijkse Vleutense Desto Speldag, welke traditiegetrouw op de 2e zaterdag van juni op sportpark ‘De Vryheit’ in Vleuten wordt georganiseerd. LCUH zorgt voor bemanning aan bord van stadbussen die de deelnemers met een geestelijke beperking thuis ophalen en na afloop weer naar huis brengen.

Naast deze activiteiten waarmee wij het Lions adagium ‘WE SERVE’ uitdragen besteden wij natuurlijk ook aandacht aan de onderlinge band. Na korte reguliere vergaderingen staat de 1e dinsdag van de maand in het teken van een gemeenschappelijk diner en op de 3e dinsdag van de maand geven wij het woord aan een gastspreker.
De vijfde dinsdag van de maand, dat zijn inderdaad maar enkele maanden van het jaar, organiseren wij partneravonden.

Wilt u meer informatie over onze club of heeft u interesse om u aan te sluiten bij een service club neem dan contact met ons op. Het contactadres staat links onder op de home page vermeld.