Wijninformatie 2013-2014

BESTELLEN KAN VIA DE LIONS WIJNWINKEL. WWW.LIONSWIJNWINKEL.NL

ROOD

1. DON RAMON, Bodegas Aragonesas, is een soepele, temperamentvolle Spaanse wijn uit het wijngebied Campo de Borja in de provincie Zaragoza. De wijn wordt gemaakt van de typische Spaanse druivensoorten Tempranillo (25%) en Garnacha (75%) en heeft 6 maanden houtrijping. De wijn geurt naar rijp rood fruit en de smaak is lichtkruidig. Don Ramon is een mooie borrelwijn maar ook een prima begeleider van een (stevige) maaltijd.

1. KOPKE  De wijnen uit de Douro –de Portstreek- behoren tot de beste wat Portugal te bieden heeft. De wijn is samengesteld uit de druivensoorten Tinta Roriz, Tinta Barocca en Touriga Francesca. Zeer diep van kleur. Geurend naar kersen, kruiden en vuursteen. Stoer karakter, vlezig en dik. Lange volle afdronk met veel rijpe fruitnuances. Een verleidelijke wijn met een warm en rondborstig karakter.

1. TIERRA DEL FUEGO is een eigenzinnige wijn met veel klasse, een wijn met een mooie donkere kleur. Carmenère reserva is de trots van Chili. Delicaat aroma van zwarte bes en rijpe pruimen. De smaak is zacht, vol en lekker fruitig. Een spicy touch geeft hem bovendien een verrassende pittigheid. De tannines zijn rijk en afgerond. Aanbevolen bij tal van gerechten, variërend van kort gebakken rood vlees tot kruidige kipschotels en suddervlees. Of zomaar bij een lekker stevig kaasje.

1. H DE l’HOSPITALET is een robuuste, complexe Cabernet Sauvignon, afkomstig van de wijngaarden van Gérard Bertrand in de Languedoc. Het is een vlezige, volle wijn met een intense geur van zwarte bes, pruimen, hout en chocolade. De smaak is gebalanceerd. De wijn heeft een hele lange afdronk en is heerlijk bij een mooi stuk vlees, barbecue of harde kazen.

1. SARTORI BARDOLINO Deze lichtvoetige Italiaanse wijn van het huis Sartori komt uit het wijngebied Veneto. Om precies te zijn uit het gebied rond de plaats Bardolino ten oosten van het Gardameer. De wijn is helder robijnrood van kleur, heeft een fruitig aroma en is mooi gebalanceerd van smaak. Een goede begeleider van lichte gerechten, zoals b.v. salades.

1. Deze LES COLLINES  DE LAURE is gemaakt door één van de betere wijnmakers uit de Rhône, Jean-Luc Colombo, en dat merk je goed in deze mooie diep robijnrode wijn. De druiven ( voornamelijk Syrah ) zijn afkomstig van oude wijnstokken uit de zuidelijke Rhône. In de geur ruik je rood fruit en een vleugje specerijen. De smaak is zacht en complex. Een kwalitatief hoogwaardige wijn die prima samengaat met vleesgerechten en diverse kazen. Hij is nu al op dronk maar kan ook nog makkelijk enkele jaren worden bewaard.

ROSE

1. SARTORI PINOT GRIGIO BLUSH  is een mooie, bleek roze, lichte rosé van het bekende Italiaanse wijnhuis Sartori uit Veneto. De wijn heeft een fris fruitig bouquet met tonen van citrusvruchten. In het productieproces wordt het sap van de Pinot Grigio druiven voor de vergisting kort in contact gebracht met andere lokale rode druivensoorten voor de overdracht van kleur- en smaakstoffen. Deze lichte rosé is zeer geschikt als aperitief en past ook goed bij pasta-, vis- en voorgerechten.

1. DOMAINES FABRE maakt een Côtes de Provence Serpolet rosé van de druivensoorten Syrah, Grenache en Cinsault. De Provence is de bakermat van de betere rosé wijnen. Deze rosé is herkenbaar aan de lichte zalmroze kleur en de chique traditionele Provence-fles. Het is een schoolvoorbeeld van echte rosé wijn. Mooi droog, met verfrissende, lekkere zuren, heel smaakvol, aangenaam, wat complex fruit en iets kruidigs. Altijd goed bij mooi zomers weer, het hele jaar door als aperitief en veelzijdig aan tafel inzetbaar.

WIT

1. DOPFF  is sinds 1850 een gevestigde naam in het zuidelijk deel van de Elzas. De wijnen van Dopff behoren tot de beste in zijn soort vooral door de precisie en de aandacht die zij krijgen. Deze Pinot Blanc is een opvallend zachte, bloemige wijn met veel charme en een aantrekkelijk parfum. Hij is licht droog en ideaal bij soep, salades en visschotels..

1. TIERRA DEL FUEGO  is een lekkere  frisse witte wijn uit de Chileense Maule Valley zuid van Santiago. Hij is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc en heeft een korte houtrijping ondergaan. Daardoor evenwichtig, lekker droog met nuances van citrus en tropisch fruit. Prima als aperitief maar ook uitstekend geschikt bij salades, groenteschotels en visgerechten. Zeer goede kwaliteit-prijs verhouding

1. WINZER KREMS Grüner Veltliner is een specialiteit uit Oostenrijk. De wijn heeft een heldere gele kleur en een heerlijke geur met duidelijke kenmerken van fruit en kruidigheid. De smaak is complex, fruitig, kruidig, met tonen van citrus. Deze wijn heeft een mooie lange karakteristieke, ietwat peperige, afdronk.

1. GEORGES DUBOEUF is een bekend wijnhuis in de Pays d’Oc, waar een hele reeks cépage-wijnen, d.w.z. van één druivensoort, worden gemaakt. Deze aantrekkelijke Sauvignon blanc is geproduceerd door een rijke volle wijn uit het Franse zuiden te combineren met een veel frissere variant uit een noordelijker ( dus koeler ) gelegen regio. Het resultaat is een hele complete evenwichtige droge wijn met een plezierige afdronk.

1. CALLIA  komt uit de Tulum Vallei in het grote Argentijnse wijngebied rond de stad Mendoza. De wijn is gemaakt van de autochtone Argentijnse druif Torontés. De wijn geurt naar exotische aroma’s met een vleugje sinaasappelschil en jasmijn, typisch voor de Torontés druif. De smaak is intens en lijkt meer op Chardonnaywijn dan op Sauvignon blanc.