Oprichting en naamgeving

Ik zal mijn medemensen helpen door mee te leven met hen die leed ondervinden, door hulp te verschaffen aan zwakken en door steun te geven aan behoeftigen. Eén van de regels uit de Erecode die alle Lions-leden afleggen als zij als lid van een Lionsclub worden geïnstalleerd.

Het motto van de wereldwijde Lions-organisatie is 'We Serve'.

We Serve, wij dienen. Het accent van de dienstbaarheid van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh ligt op het helpen in de Alblasserwaard. Dankzij o.m. de baten van de jaarlijkse truckerstocht en Theateravond heeft inmiddels een groot aantal instellingen, belangrijke hulp en financiële bijdragen ontvangen.

De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh is een jonge club: gecharterd in 1992. Maar zij heeft inmiddels een goede naam in Lionsland en daarbuiten opgebouwd. Met de Lionsclub Bridlington in Engeland zijn uitstekende contacten; regelmatig worden bezoeken afgelegd en ontvangen.

Kortom: de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh is een dienstbare club. Een club met leden die klaar staan om te helpen waar dat nodig is. Op hun eigen wijze helpen zij, dienen zij.