PROJECTEN

BRIDGE DRIVE
De Bridge Drive is een jaarlijks terugkerend evenement van Lionsclub Maassluis in Maassluis, waarbij vele enthousiaste bridgers strijden om de diverse prijzen. De Bridge Drive wordt jaarlijks in de periode februari/maart op een zaterdag gehouden. Vanaf 2015 in augustus, samen met de Roterians. De opbrengsten varieren van 1500 tot 3000 euro.

WIJNACTIE
Al enige jaren wordt in december een wijnactie gehouden in samenwerking met de LionsClub Maasland. Enkele vertegenwoordigers van beide clubs proeven een groot aantal wijnen en maken daaruit een selectie. Het is de bedoeling dat de clubleden proberen zo veel mogelijk wijn te verkopen aan familie, vrienden, kennissen, buren en collega's. Zelf af en toe een glaasje mag natuurlijk ook. De afgelopen jaren leverde de wijactie 1000 tot 2000 euro voor goede doelen op.

HANDEN UIT DE MOUWEN
Samen letterlijk iets aanpakken behoort al vele jaren tot de activiteiten van Lions Club Maassluis. Dat gebeurt meestal in samenwerking met de stichting Het Zuid Hollands Landschap. Deze stichting beheert ondermeer het Staelduinsebos (tussen Maassluis en Hoek van Holland) en de Oranjeplassen direct ten westen van Maassluis. Op die locaties zijn de afgelopen jaren tal van werkzaamheden uitgevoerd, de laatste jaren ook in samenwerking met Lionsclub Maasland.

In december 2013 vond de Douwe-Egberts waardepuntenactie plaats met een mooie opbrengst van 2100 pakken koffie voor de Voedselbank Maassluis. In december 2014 en 2015 werd de actie herhaald (zie agenda). In februari 2017 wordt weer een actie gehouden waaraan LC Maassluis deelneemt.

LIONS CONCERTEN

Elk jaar wordt in het najaar door LC Maassluis een spetterende muziek happening georganiseerd. In 2016 werd in de Groote Kerk in Maassluis de compositie "Compassie" uitgevoerd, zie Agenda.

LIONS GOLF OPEN

Sinds 2005 organiseert LC Maassluis het Maassluise Lions Golf Open. Het negende Lions Golf Open vond plaats op 28 juni 2013 op het terrein van golfclub Kleiburg te Brielle.  De netto opbrengst van 5000 euro werd bestemd voor de stichting Kopjes voor Kopjes. Op 4 juni 2014 vond het golftoernooi plaats op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche te Bergschenhoek. De opbrengst van 2500 euro ging naar Stichting on Wheels. Helaas ging het golftoernooi in 2015 en ook in 2916 niet door.

GOEDE DOELEN
In de afgelopen jaren hebben de Maassluise Lions door deze activiteiten geld bijeen kunnen brengen voor verschillende doeleinden. Veel lokale initiatieven en (inter)nationale projecten zijn daarbij ondersteund. Onder meer kan worden genoemd: kerstpakketten Voedselbank, optreden van Fariaclowns, Kenia project, Oranjevereniging, St on Wheels, kinderdagcentrum Lombardijen, Lions North Sea project, zangkoor Flair, Sunday Foundation, Stichting Zeldzame Ziekten, Kampwerk Maassluis, Stichting Toetssteen, Stichting Kopjes voor Kopjes.
Lions Club Maassluis richt zich op bijzondere of eenmalige projecten en niet op de ondersteuning van bijvoorbeeld jubileumvieringen.

SOCIALE ACTIVITEITEN

RUNNING DINNER
Dit is een jaarlijks hoogtepunt. Speciale computerprogramma's zijn ontworpen om de planning te verzorgen. Het principe van deze avond is als volgt: kleine clubjes (3 tot 4 echtparen) gaan in steeds wisselende samenstelling naar telkens een andere adres voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Pas op de avond zelf hoort iedereen wat zijn bestemmingen zijn. Uiteraard krijgen degenen die koken en ontvangen wel vooraf te horen op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Wie dat zijn blijft geheim tot het moment waarop de voordeur open gaat.
Zo´n aanpak zorgt niet alleen tijdens de avond voor de nodige hilariteit maar levert ook achteraf nog veel gespreksstof op. Wie wil weten hoe je iets dergelijks organiseert, kan contact opnemen met Lion Ruud Meijer, tel. 0181 – 315690.

LEUKE DAG
Jaarlijks trekken de clubleden er met elkaar een dag op uit. Ze bezoeken interessante plekken, bedrijven, instellingen, musea en dergelijke. Het programma wordt afgesloten met een smakelijke maaltijd en een goed glas.

LADIES NIGHT
Een speciale commissie zorgt voor een aantrekkelijk programma om de levensgezellen een of twee keer per jaar een fijne avond te bezorgen.

ZEILEN
Elk jaar gaat een aantal enthousiaste leden twee dagen zeilen in Friesland. Gestreden wordt om de "Gijs de Haas Memorial Regatta" beker. Gelukkig kent de club enkele zeer ervaren zeilers die de anderen de fijne kneepjes van het overstag gaan, het gijpen en het oploeven kunnen bijbrengen. Zo valt er letterlijk en figuurlijk niemand buiten de boot.

BUITENLAND

Afgelopen jaren werden door een klein aantal leden bezoeken gebracht aan Frankrijk (2011), Hongarije (2012), Roemenië (2014), Portugal (2014), Italie (2015) en Spanje (2016). Deze trips werden zo inspirerend en fijn bevonden dat naar alle waarschijnlijkheid ook in 2017 weer een bestemming zal worden gevonden.

Er zijn nog geen reacties.