Process terminated. Turn on $migrateRun to run the migration `` from `3` Lions Clubs Nederland

Agenda

EVENEMENTEN

Het organiseren van aantrekkelijke evenementen is een van de manieren waarop Lions Club Maassluis invulling geeft aan het wereldwijd geldende motto ‘We Serve’. Met die activiteiten zoals de jaarlijkse bridge drive, een golftoernooi, een Lions Live muziekevenement, en wijnactie brengt de club geld bijeen om bijzondere projecten mogelijk te maken.  

Lionsclub Maassluis zet zich onder het motto “We serve” in om bepaalde projecten mogelijk te maken. Eerdere projecten waren voor het kinderdagverblijf in Lombardijen, Rotterdam, Stichting Zeldzame ziekten en voor scholen en waterputten in Kenia, Sierra Leone en Nepal, Kopjes voor Kopjes en Voedselbank. Met de jaarlijkse evenementen worden gelden gegenereerd waarmee projecten kunnen worden gerealiseerd. 

 

LIONS CONCERTEN

Op 30 november 2013 vond het concert plaats met optredens van Coverband Flat Out, New Timeles, Eyelar, Berget Lewis, en Rachel Kramer. De locatie was Notre Dame, Mackayplein 7, Maassluis. Burgemeester Karssen van Maassluis opende de avond. Mevrouw Cats van de Voedselbank lichtte het doel van deze avond toe. De netto opbrengst van het concert ging naar de Voedselbank Maassluis. Aan de Voedselbank kon 5000 euro worden overhandigd. Een mooi resultaat van het concert.

Het volgende Lions Live concert werd gegeven op zaterdag 30 mei 2015. In het kader van het Robin Persie Tournament van de voetbalvereniging VDL werd op het sportcomplex van VDL een grote feesttent opgezet. Om 21 uur ging daar het muziekevenement van start. Opgetreden werd door de Coronas. De opbrengst van de kaartverkoop en loterij ruim 4300 euro kwam ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis.

 

In de Groote Kerk in Maassluis ging op zaterdag 17 september 2016 de compositie "Compassie" voor koor en orkest in premiere. Ook werd een deel uit de Orgelsymfonie van Saint-Saens uitgevoerd waarbij de vaste organist van de kerk Lionslid Jaap Kroonenberg het Garrelsorgel bespeelde. De muziek van "Compassie" is gecomponeerd door Lionslid Ron van Leeuwen. De teksten zijn van Lionslid ds. Gerrit van Dijk. Het koor- en orkestwerk "Compassie" is gebaseerd op het Handvest van Compassie. Op 12 november 2009 werd in 32 landen het Charter for Compassion gelanceerd, een initiatief van schrijfster Karen Armstrong. Aan de uitvoering werkten twee koren mee: het Christelijk Kamerkoor Maassluis en het Maassluise Kamerkoor Cantabile, begeleid door een gelegenheidsorkest onder leiding van Arno Bons. Anuschka en Maria Pedano, twee jonge instrumentalisten, soleerden op altviool en hobo.

De opbrengst van de kaartverkoop, circa € 1500, gaat naar ''Fight for Sight".

 

KERSTACTIE DOUWE EGBERTS WAARDEPUNTEN 

Onder geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden verspreidt de Voedselbank in Maassluis wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar zijn gesteld. Op dit moment zijn ruim 200 huishoudens in Maassluis afhankelijk van de voedselbank. Bedrijven zijn veel minder bereid de voedselbank producten te schenken als in andere jaren.

Lionsclub Maassluis schoot de voedselbank te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten. De ingeleverde waardepunten werden verzilverd voor pakken koffie en werden gedoneerd aan de voedselbank. Douwe Egberts steunde deze actie die door vele Lionsclubs in Nederland werd gehouden. In december 2013 werden in Maassluis 886.300 waardepunten verzameld, goed voor ruim 2100 pakken koffie. Landelijk gezien was de opbrengst 4,7 miljoen waardepunten, goed voor 100.000 pakken koffie!

In december 2014 werd de actie herhaald. In Maassluis werden 572.900 waardepunten verzameld goed voor 1185 pakken koffie voor de Maassluise Voedselbank.

In december 2015 werd de actie herhaald. Op 6 plaatsen werden verzamelbussen geplaatst. Totaal werden 523.500 waardepunten geteld, goed voor 1020 pakken koffie.

In februari 2017 wordt de actie herhaald. LC Maassluiss doet weer mee.

 

LIONS NAJAARSLOTERIJ

Gedurende drie weekends in december 2015 werd in het tuincentrum Staelduinsebos te Vlaardingen loten verkocht. Hoofdprijs was een loungeset beschikbaar gesteld door het Staelduinsebos, de tweede prijs was een waardebon van 300 euro beschikbaar gesteld door Hooymeijer BV te Vlaardingen. Verder werden toegangskaarten verloot voor het Lions concert in september 2016. De opbrengst van 2200 euro gaat naar Myosotis, BOSK en een nader te bestemmen doel.

 

10de MAASSLUISE LIONS GOLF OPEN

 Lions Club Maassluis organiseerde nu al voor de 10de keer een golftoernooi. Op 4 juni jl. werd de 10de Maassluise Lions Golf open gespeeld op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche te Bergschenhoek. Een prachtige baan, en onder goede weersomstandigheden. Om 13 uur werd begonnen met de wedstrijd. De golfdag werd besloten met een borrel en een barbecue.

De opbrengst van 2500 euro werd geschonken aan Stichting on Wheels.

De 11de Maassluise Lions Golf Open zou worden gespeeld op woensdag 24 juni 2015 op de Golfbaan Broekpolder te Vlaardingen. Helaas was de inschrijving onvoldoende en is het festijn afgelast. In 2016 werd weer een poging gedaan een golftoernooi te organiseren. Helaas ook dit keer was er onvoldoende belangstelling.

 

BENEFIET-BRIDGEDRIVE

De serviceclubs Rotary en Lions Club Maassluis hebben de handen ineen geslagen voor een benefiet-bridgedrive op zaterdag 23 augustus 2014 in Theater Koningshof. De opbrengst ging dit keer naar de Stichting Jorens te Poeldijk. St Jorens stelt zich ten doel het mogelijk maken, initiëren en organiseren van vakanties voor gezinnen met gehandicapte kinderen. De opbrengst van de bridgedrive was het mooie bedrag van € 2500.

Op 15 augustus 2015 vond weer een bridgedrive plaats, samen met de Roterians. Weer in Theater Koningshof en een vergelijkbare opbrengst als in 2014. Op 31 oktober 2015 werd van de opbrengst een vaartocht gehouden met Myosotis.

In 2016 werd 20 augustus weer  in Theater Koningshof een bridgedrive gehouden samen met de Roterians. De opbrengst van € 3000 ging naar de Stichting Myosotis Maassluis.