‘We serve’

Onder het motto ‘We serve’ draagt de Lions Club bij aan doelen die de Delftse samenleving ten goede komen, vaak ten behoeve van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo organiseren wij ieder jaar een wijnproeverij. De opbrengst daarvan – gemiddeld ongeveer tienduizend euro - hebben wij de afgelopen jaren bestemd voor onder andere een mytylschool, de Voedselbank ,  palliatieve zorg, Museum het Prinsenhof en het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis. Ook steken we de handen uit de mouwen door bomen te snoeien in Midden-Delfland en tijdens Lichtjesavond.

Onze club

Delft Princestad (NL 226AZ/USA 043250) werd opgericht in 1983 en gecharterd op 31 maart 1984. Onze sponsorclub is Lions Club  Delft. De club telt 40 mannen. Ons e-mail adres is: Delft.Princestad@lions.nl

Jumelage

Onze club is verbonden met Lions Clubs buiten Nederland (jumelage) die wie wij  één keer per jaar ontmoeten. Het betreft clubs in LC Mönchengladblach, Brugge en Roubaix.

Activiteiten

De club komt twee keer per maand bijeen, op de tweede en vierde donderdag van de maand. Op de eerste, zogenoemde korte avond worden – onder het genot van een maaltijd – de lopende zaken en het programma besproken. Op de tweede (lange) avond geeft een clublid of een externe spreker een inleiding over een onderwerp dat voor de clubleden interessant is.
Daarnaast organiseren we in de loop van het verenigingsjaar de volgende activiteiten:

• Back-home party in september, voor leden en hun partners
  • Jumelage, meestal in oktober
  • Wijnproeverij voor een goed doel, in november
  • Januari: Nieuwjaarsbijeenkomst voor leden en hun partners
  • Het z.g. driving dinner, meestal in maart
  • April: ladies day
  • Juni: bestuursoverdracht

Voor meer informatie zie de pagina "Wat we doen".

Nieuwe leden

De harde kern van onze leden bestaat uit de ‘founding fathers’ die onze club in 1983 oprichtten. Jaarlijks treden één of meer nieuwe leden toe, mede uit het oogpunt van verjonging. Als je denkt dat de Lions Club iets voor jou is, neem dan contact op met onze secretaris (contactgegevens staan op de homepage).