Wat we doen

Bijeenkomsten

De club komt twee keer per maand bijeen in het Meisjeshuis te Delft:

• Op de tweede donderdag van de maand van 18.00 tot 20.00 uur. Op deze eerste, zogenoemde korte avond worden – onder het genot van een maalltijd – de lopende zaken en het jaarprogramma besproken.
  • Op de vierde donderdag van de maand  van 20.00 tot ca 22.00 uur. Op deze lange avond geeft een clublid of een externe spreker een inleiding over een onderwerp dat voor de clubleden interessant is. Soms wordt bezoek gebracht aan een bedrijf of instelling.

Actviteiten

Naast deze vaste bijeenkomsten twee keer in de maand kent ons jaarprogramma een aantal terugkerende activiteiten.

We beginnen het nieuwe seizoen met een Back Home Party voor leden en hun partners. Deze vindt begin september plaats. Omdat het dan doorgaans nog mooi weer is, krijgt die het karakter van een tuinfeest bij een van de leden.

Een belangrijke activteit van onze club is de Wijnactie, een wijnproeverij die al vele jaren garant staat voor een hoge opbrengst dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De doelen waaraan de opbrengst wordt besteed waren de afgelopen jaren  een mytylschool, palliatieve zorg,de Voedselbank, het Museum het Prinsenhof en het nieuwe Reinier de Graafgasthuis.

Uiteraard houden we in januari met onze partners een nieuwjaarsreceptie met een  hapje en een drankje. Speciaal voor onze partners is er in de maand mei ook een Ladies Day.

Andere unieke activiteiten zijn het Driving Dinner, waarbij voor-, hoofd- en nagerecht bij verschillende leden thuis worden genuttigd. Iedere deelnemer krijgt zo een viertal gasten en is zelf op twee plaatsen te gast. Het driving dinner wordt afgesloten met een gezellige nazit bij een van de leden thuis.

En verder

Naast de eigen activiteiten zijn er de ontmoetingen met de jumelagepartners (Lions Clubs uit Mönchengladbach, Brugge en Lille) en de andere twee Delftse Lions Clubs.

Tenslotte steken we de handen uit de mouwen tijdens het knotten van de fruitbomen in een tuin van de provincie Zuid-Holland in Midden-Delfland en bemannen we een kraam tijdens de Lichtjesavond in Delft.

De laatste bijeenkomst voor de zomervakantie is steevast gereserveerd voor de bestuurswisseling tijdens een gezellig diner op een wisselende locatie.