Jaarthema Lions Waalwijk 2017- 2018

De huidige president Cees de Laat heeft dit jaar als thema gekozen:

'Wat Geld(t)'.

Cees: "Je hebt wat geld, je wilt wat geld, je komt wat geld tekort, je wilt veel meer geld. Maar ook: wat geldt er. Dus met een 'T' erachter en soms een kleine 'r'. Spelregels, wetgeving, gewoontes, nieuwe regels, tradities, taal en gedrag.

Het woord ALS kan worden toegevoegd; wat geldt er als... dan komen de woorden 'wat geld' of wat geld er' in een ander daglicht te staan. maar ALS is door de president ook toegevoegd omdat hij dit jaar graag aandacht wil vragen voor Amyotrofische Laterale Sclerose, kortweg ALS. Een aandoening aan de zenuwcellen die de spieren aansturen. Een nog vaak onbekende en onherkende ziekte of groep van ziektes. Oorzaak nog onbekend, medicijnen nog niet uitgevonden. Soms erfelijk."